Els animals aporten una gran motivació a la gent gran, faciliten la comunicació, l’autonomia i afavoreixen un bon estat anímic.

Els gossos són educats específicament per realitzar aquesta teràpia i els tècnics en intervencions assistides fan de guia d’ells per complementar els serveis i aportar una experiència holística, vivencial i directa.

Entre els beneficis de la Teràpia Assistida amb Gossos cal destacar els següents:

• Estimula les emocions.

• Reforça el contacte amb la natura.

• Millora l’autoestima.

• Promou la responsabilitat i les conductes afectives.

• Facilita la comunicació.

• Redueix la sensació de soledat i depressió.

• Ajuda a alliberar les tensions.

• Millora l’empatia.

Els beneficis psicològics, psicomotors, educatius i sensorials d’aquest tipus de teràpia no es limiten a les sessions, sinó que es generalitzen a altres entorns i influeixen en la qualitat de vida dels residents.

Les sessions es planifiquen amb un equip multidisciplinari, amb objectius tant particulars com grupals i amb una anàlisi de l’evolució dels resultats. Gràcies a aquestes sessions s’observen canvis molt positius en els avis que costen molt aconseguir sense l’ajuda d’aquesta teràpia.